Cabinet de psihologie Sibiu acum? Am ales de o vreme să lucrez cu sufletul obosit al oamenilor, cum a fost și al meu cândva, cu mintea încărcată de poverile vieții, în schimbul activității la catedră (intrucât am activat ca și profesor de asemenea), sau a consilierii teologice ca primă meserie (sunt licențiat de asemenea în teologie didactică). Practica m-a convins că psihoterapia, abordată cu interes, cu pasiune și dăruire, poate readuce omul la stima de sine pierdută, la echilibrarea psiho-emoțională, la găsirea unui nou sens al vieții de a fi trăită cu bucurie și speranță în Binele Suprem. Domnule sau doamnă, adolescenți și vârstnici, vă îndemn și vă aștept cu responsabilitate terapeutică să îmi treceți pragul Cabinetului Individual de Psihologie, situat pe strada Turismului, în zona Primăriei din Sibiu. Vedeti mai multe informatii suplimentare pe site-ul psiholog Sibiu.
Este important ca atat clientul cat su terapeutul sa se asigure ca spatiul in care se afla este unul linistit, ferit de factori perturbatori, iar conexiunea la internet este una stabila. In cazul in care clientul doreste ca sedinta sa aiba loc ultilizand o alta platforma de socializare, ma voi adapta cerintelor, cata vreme respectiva platforma ofera criptarea comunicarii audio-video, la fel cum o fac platformele consacrate. Confidentialitatea este garantata intrucat psihoterapeutul va fi singur în încăpere și nimeni altcineva nu va putea fi martor la procesul terapeutic.
La fel ca si in cazul psihoterapiei individuale si al psihoterapiei familiale, reusita acestui proces sta in stabilirea unei bune relatii terapeutice intre terapeut si membrii cuplului. Viitorul relației este puternic influentat de anumiti factori cum ar fi: tiparul de atașament, tiparele de relaționare moștenite sau trăsăturile de personalitate.Toate aceste aspecte sunt luate in calcul in cadrul sedintelor de psihoterapie,pentru ca partenerii să poata trece cu bine peste aceste dificultăți într-un mod sănătos (adaptativ) ,sperand ca in acest fel sa evitam dezvoltarea tiparelor de interacțiune disfuncționale, oferind ghidare în rezolvarea conflictelor, sporirea înțelegerii dintre parteneri, obținerea unei comunicări eficiente și a unei negocieri sănătoase a diferențelor individuale.
Deci, când ar trebui să vizitezi un psiholog? Severitatea, persistența și gradul de interferență cu activitățile zilnice ale simptomelor tale te pot ajuta sa stii. De-a lungul vieții noastre, sau chiar zi de zi, cu toții putem experimenta o gamă largă de emoții și tulburări mentale, dar datorită rezistenței noastre înnăscute, ar trebui să fim capabili să ne adaptăm rapid și să recâștigăm stabilitatea emoțională și funcționalitatea mentală
In psihoterapia individuala, vom aborda dificultatile psihologice in sistem unu-la-unu,iar terapia va avea loc intre psihoterapeut si o singura persoana. Procesul terapeutic este unul co-creat, bazandu-se pe colaborarea dintre psihoterapeut si persoana aflata in terapie. Baza acestui proces o reprezinta construirea unei relatii terapeutice solide, de incredere intre cele doua parti. Doar in acest fel vom putea facilita explorarea libera a gandurilor si emotiilor, formularea de comun acord a unor obiective si colaborarea activa pentru indeplinirea lor. Cititi mai multe informatii suplimentare pe site-ul https://psihologinsibiu.ro/.